julkisivuremontti1 Rappaus - Maalaus- ja pinnoitustyö M. Kivistö Oy

Huolellisesti toteutettu julkisivun rappaus on tyylikäs pinnoitusratkaisu, joka kestää läpi vuosien, tuulien ja tuiskujen. Rappauksella voidaan peittää alusrakenteiden pienet epätasaisuudet sekä samalla suojata alusrakenteita niin kulumiselta kuin Suomen haastavilta sääolosuhteilta.

Asiakkaitamme ovat:

  • Taloyhtiöt
  • Rakennusliikkeet
  • Teollisuusyritykset
  • Säätiöt ja yksityistaloudet

Rappaustyöt ovat leipälajimme. Teemme rappauksia pääasiassa uudisrakennusten ulkopinnoille. Tavanomaisimpiin toimeksiantoihimme kuuluukin tiilitalon rappaus. Mahdollisiin rappauskohteisiin lukeutuu myös kivitalon tai piipun rappaus. piippujen Joskus vanhojen rakennusten kohdalla myös sisäpinnat voidaan rapata. Toimimme Tampereella ja Pirkanmaan alueella.

Suoritamme ammattitaidolla

  • Kolmikerrosrappaukset
  • Lämpörappaukset
  • Ohutrappaukset
  • Paikkarappaukset
  • Matorappaukset
  • Hiertopinnoitteet

Perinteinen kolmikerrosrappaus

Kolmikerrosrappaus on se perinteisin rappausmenetelmä, jolla lähes kaikki vanhat kerrostalorappaukset on tehty. Nimi tulee suoraan työvaiheista: kolmikerrosrappaus tehdään useimmiten kolmena eri työvaiheena ja siinä käytetään kolmea erityyppistä laastia jotka ovat kalkki- tai kalkkisementtipohjaisia. Se sopii parhaiten vanhojen massiivitiiliseinien rappaustavaksi.

Kaksikerrosrappaus

Kaksikerrosrappauksessa käytetään joko kalkki- tai kalkkisementtilaastia kahdessa työvaiheessa. Valmiina rappaus on ohuempi kuin kolmikerrosrappaus, kokonaispaksuudeltaan n. 10mm. Kaksikerrosrappaus ei sisällä täyttörappausta joten se sopii tasaisille tai tasaisen imun omaaville alustoille. Menetelmää käyttäessä  rapattavan pinnan muodot saattavat jäädä näkyviin.

Lämpörappaus lisää asumismukavuutta

Lämpörappaus, eli eristerappaus, on suosittu tapa betonielementtitalojen julkisivujen korjauksessa, ja sopii mainiosti vanhempiin rakennuksiin, sillä se eristää hyvin lämpöä ja näin parantaa myös asumismukavuutta. Lämpörappauksessa käytetään paloturvallisia rappauseristeitä, jotka eristävät lämpöä tehokkaasti vuoden ympäri. Lämpörappaus tehdään eristeen esim. runkovillan päälle.

Ohutrappaus

Ohutrappaus tai yksikerrosrappaus on tyypillisesti paksuudeltaan noin 5-10mm. Ohutrappaus tehdään lämmöneristeiden ulkopintaan, jolloin se muodostaa suhteellisen taipuisan, muovipinnoitetulla lasikuituverkolla lujitetun levyn. Ohutrappauksella käsiteltävää pintaa ei juurikaan voi oikaista, vaan se on aina tehtävä jo ennen lämmöneristeiden asennusta.

Vaurioita rappauksessa?

Jos rappaus on vaurioitunut tai pudonnut vain sieltä täältä (alle 25% pinta-alasta), voidaan se yleensä korjata paikkaamalla. Tyypillisesti rappaus vaurioituu ensin kulmista, tai paikoista jotka ovat alttiita auringonpaisteelle/sateelle. Paikkarappaus aloitetaan vaurioituneen rappauksen poistosta, jonka jälkeen tehdään ensimmäinen rappauskerros, eli niin sanottu tartuntakerros. Tämän jälkeen tehdään varsinainen rappauskerros, jonka jälkeen paikkaus on valmis. Nopea vaurioiden korjaaminen antaa julkisivulle lisää elinaikaa.

Paikkarappauksessa pyritään huomioimaan alkuperäisen rappauksen väri jotta lopputulos olisi mahdollisimman huomaamaton.